1) Özel Öğretim Kursu açılırken en az 6 Bilim dersliği gerekmektedir.
2) İdari odaları aynı olmak şartı ile mezun öğrencilerin dersliğinin farklı katta olması gerekmektedir.
3) İdari odaları aynı olmak şartı ile aynı katta olması durumunda mezun öğrencileri diğer öğrencilerle karşılaştırmamak şartıyla dersliklerin bölünmüş ve girişlerinin farklı olması gerekmektedir.
4) Fizik, Kimya, Biyoloji bilim dersleri için bir laboratuvar veya uygulama dersliği olması gerekmektedir.
5) Özel Öğretim Kursları lise öğrencileri ve Mezunlara yönelik Türk Dili ve Edebiyatı Matematik, Fizik, Kimya, Tarih, Coğrafya ve Felsefe (Psikoloji-Sosyoloji) bilim gruplarında her bir sınıf için en fazla üç dersten kurs açılabilmektedir.
6) Aynı branştaki ders sınıfları (matematik, fizik vb sınıfları) diğer sınıflar için de kullanılmasında bir sakıncası yoktur. Örneğin (Lise 1, Lise 2, Lise 3, Lise 4 Matematik bilim dersi aynı derslikte farklı sınıflara verilebilir.)
7) Her derslik kendi sınıf bilim dersi olarak haftada 3-8 saat verilebilir. Yılda ise 18-36 hafta olacak şekilde ayarlanabilir. Bu eğitimler sadece Hafta içi ve cumartesi günü planlanabilir.(Pazar günleri ders yapılamaz.)
8) Özel Öğretim Kurslarının, açılacak her bir bilim grubu dersi için öncelikle çerçeve programı hazırlanmaları ve bu programı bakanlığa onaylatıldıktan sonra diğer işlemlere başlamaları gerekir.
9) Açılacak her bir bilim dersi için uygun öğretmen veya uzman öğretici atanmalıdır.
10) Özel Öğretim Kurslarında her bir bilim grubu için dönem başında ortasında ve sonunda 3 adet sınav yapma zorunluluğu vardır ancak daha fazla yapılmasında da bir sakınca yoktur.
11) Özel Öğretim Kurslarında yapılan sınavlara yalnızca kayıtlı kursiyerler katılabilir.
12) Özel Öğretim Kurslarını bitiren öğrencilere yönetmelikteki ek maddede belirtilen standartlara uygun olarak Özel Öğretim Kursu Bitirme Sertifikası verilmez.
Çözüm Kurslarına yönelik “Sürekli Büyüme Hedefli…
Ankara’daki Çözüm Eğitim Kurumları Kurucuları “Koordinasyon…